Veronderstel dat je een man in een bos tegen komt die een boom om wil zagen. ”Jij ziet er uitgeput uit” zeg je. ”Hoe lang ben je hier al mee bezig?” ”Meer dan 5 uur antwoord hij. ”En ik ben gesloopt, dit is zwaar.” Misschien zou je een paar pauzes kunnen nemen, en de zaag scherp maken. Dan gaat het werk sneller. Stel je voor. ”Geen tijd” zegt de man nadrukkelijk. ”Ik ben te druk met zagen.”

Wat je wilt bouwen/creëren wordt een succes als het fundament waarop het staat (jij zelf) goed is. In veel trainingen leer je ‘goede’ gewoontes, nieuwe skills of vaardigheden. De trend is ook dat we onszelf steeds meer verbeteren/aanpassen en dat is top. De basis blijft wel dat jezelf goed voelen, en daarmee je lichaam dat goed voelt en gezond is, je huis is waar je vanuit werkt. De basis waar je ontvangt en mee geeft. En wat je daarmee je eerste prioriteit zou willen maken om aandacht aan te geven. Dus die zaag scherp houden (of weer maken), wat is daarvoor belangrijk? Aangezien ik hier binnenkort ook een training geef, deel ik hier een kort lijstje (aanvullingen welkom!).

– Fysiek (sport, voeding, stress management, slaap, wandelen)

– Mentaal/emotioneel (lezen, visualiseren, schrijven, plannen)

– Sociaal (liefde, empathie, synergie, veiligheid)

– Spiritueel (lezen, studeren, meditatie, natuur)

Om in deze behoeften te voorzien moeten we proactief zijn (aldus Stephen Covey, 7 Habits of Highly Effective People). Niemand kan het voor ons doen of het dringend voor ons maken. Dus hoe belangrijk ben jij voor je zelf? Waar wil/ga jij meer tijd voor vrij maken?

Ik deze wandeltjes in het park. En schrijven.

Met liefs,

Lisa

Advertenties
Gepost door:Liefs van Lisa

deelt elke dag liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s